1/7

SWELL

BERKELEY

CALIFORNIA

SWELL is a group project built in the front yard of Wurster Hall in UC Berkeley campus. Thirteen graduate students worked in three weeks to design and build this interactive installation. SWELL consists of a wooden lamella-structured tube, flexible fabric skin and a bridge supported by two large wooden “scissors.” As people walk through the tube, the weight on the bridge gets tranferred to the scissors via pulleys, which as a result transforms the tube. At dark, images were projected on the surface of SWELL that added another layer of visual interaction to the  surrounding.

WHAT

Installation

WHERE

Berkeley California

WHEN

2003

  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Instagram

Office: 1528 Webster St Oakland CA 94612

Mail: 222 Broadway #1203 Oakland CA 94607

Tel: 510-469-9576 

Email: nana@koamiarchitecture.com